Meidän juttu on nyt avoinna: Tervetuloa toimitukseen!

Lasten ja nuorten verkkolehti Meidän juttu on osa Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaa Se ilmestyy koko vuoden 2017 ajan.

 

SAARIJARVI (7)

 

Sanomalehtien Liiton Suomi 100 -juhlavuodeksi tuottama Meidän juttu -verkkolehti on nyt avoinna. Rekisteröidy lehden käyttäjäksi osoitteessa www.meidanjuttulehti.fi/rekisteroidy.

Meidän juttu on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Verkkolehti ilmestyy koko Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ajan.

Lehden toimitukseen kutsutaan koko Suomen lapset ja nuoret. Ala- ja yläkoululaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset tekevät juttuja itselleen tärkeistä aiheista ja näkökulmista koulun oppitunneilla.

Meidän juttu -verkkolehti kuuluu Julkisen sanan neuvoston (JSN) piiriin eli lehden toimittajat noudattavat hyvää journalistista tapaa ja journalistin ohjeita.

Uudet oppimateriaalit nyt julki

Meidän jutussa julkaistaan uutisia, henkilöhaastatteluja, kolumneja ja arvioita. Myös kuva ja video on lehdessä isossa roolissa.

Sanomalehtien Liitto on tuottanut toimittajana työskentelyn avuksi kaksi uutta oppimateriaalia. Esikoululaisille ja pienimmille oppilaille on tarjolla Vikkilän Sanomat -lautapeli ja yläkoulu- ja lukioikäisille Jutuntekijän opas. Halutessasi voit tilata materiaaleista myös painetut versiot täältä.

Tukea uuteen opsiin

Ottamalla Meidän jutun osaksi ensi vuoden opetusta, koulu saa käytännön työkalun uuden opetussuunnitelman mukaisten projektien toteuttamiseen. Meidän jutun toimittaminen tukee osallistumista ja vaikuttamista sekä monilukutaitoa. Tuottamalla mediasisältöjä, lapset ja nuoret oppivat journalistisia taitoja ja kriittistä medialukutaitoa.

”Tekemällä journalistista sisältöä itse, lapset ja nuoret oppivat erottamaan oikean tiedon väärästä. He saavat harjoitella sananvapauden oikeuksia ja vastuita turvallisessa ympäristössä”, Meidän jutun päätoimittaja Piia Hietamäki sanoo.

 Jutut julki myös sanomalehdissä

Meidän jutussa on mukana jo yli 50 sanomalehteä. Sanomalehtien Liiton jäsenlehtiä kannustetaan julkaisemaan lasten ja nuorten Meidän juttuun tekemiä sisältöjä omissa verkko- ja printtilehdissään.

Piia Hietamäen mukaan Meidän juttu on sanomalehdille helppo tapa tehdä kouluyhteistyötä kaikkia osapuolia palkitsevalla tavalla.

”Journalismikasvatus on eri toimijoiden yhteinen savotta ja sanomalehtien on tärkeää olla siinä mukana”, Hietamäki sanoo. ”Meidän jutun yksi keskeisimmistä tavoitteista on taata lasten ja nuorten tasa-arvoiset vaikuttamismahdollisuudet. Jotta saamme tietää, millaisin silmin he katsovat satavuotiasta Suomea, on tärkeää tarjota heidän äänelleen näyttämö.”

Mukana olevat sanomalehdet

Sanomalehti, voit ilmoittautua mukaan Meidän juttuun laittamalla viestiä Piia Hietamäelle.

Lisätietoja: Meidän juttu -hankkeen projektipäällikkö Piia Hietamäki (piia.hietamaki(at)sanomalehdet.fi).

 

meidan_juttu_logo

 

 

SuomiFinland100-tunnus_nettiin