Tervetuloa mukaan Meidän jutun toimitukseen!

Sanomalehtien Liiton tuottama lasten ja nuorten verkkolehti Meidän juttu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa Se ilmestyy koko vuoden 2017 ajan.

 


SAARIJARVI (7)

 

Meidän jutun toimitukseen kutsutaan koko Suomen lapset ja nuoret. Ala- ja yläkoululaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset tekevät juttuja itselleen tärkeistä aiheista ja näkökulmista koulun oppitunneilla.

Meidän juttu on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Verkkolehti ilmestyy koko Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Rekisteröidy mukaan täällä.

Tukea uuteen opsiin

Meidän juttu on koululle käytännön työkalu uuden opetussuunnitelman mukaisten projektien toteuttamiseen. Sen toimittaminen tukee osallistumista ja vaikuttamista sekä monilukutaitoa.

”Tekemällä journalistista sisältöä itse, lapset ja nuoret oppivat erottamaan oikean tiedon väärästä. He saavat harjoitella sananvapauden oikeuksia ja vastuita turvallisessa ympäristössä”, Meidän jutun päätoimittaja Piia Hietamäki sanoo.

Olemme tuottaneet toimittajana työskentelyn avuksi kaksi uutta oppimateriaalia. Esikoululaisille ja pienimmille oppilaille on tarjolla Vikkilän Sanomat -lautapeli ja yläkoulu- ja lukioikäisille Jutuntekijän opas. Halutessasi voit tilata materiaaleista myös painetut versiot täältä.

Vikkilän Sanomathahmot, peliohje, pelikortit_Page_1

Jutut julki myös sanomalehdissä

Meidän jutussa on mukana jo yli 50 sanomalehteä. Niitä kannustetaan julkaisemaan lasten ja nuorten Meidän juttuun tekemiä sisältöjä omissa verkko- ja printtilehdissään. Piia Hietamäen mukaan Meidän juttu on sanomalehdille helppo tapa tehdä kouluyhteistyötä kaikkia osapuolia palkitsevalla tavalla.

”Journalismikasvatus on eri toimijoiden yhteinen savotta ja sanomalehtien on tärkeää olla siinä mukana”, Hietamäki sanoo. ”Meidän jutun yksi keskeisimmistä tavoitteista on taata lasten ja nuorten tasa-arvoiset vaikuttamismahdollisuudet. Jotta saamme tietää, millaisin silmin he katsovat satavuotiasta Suomea, on tärkeää tarjota heidän äänelleen näyttämö.”

Onko lähilehtesi jo mukana Meidän jutussa? Tarkista tilanne täältä.

Lisätietoja: Meidän juttu -hankkeen projektipäällikkö Piia Hietamäki.

MeidanJuttu_Banneri2_600x500px