Sanomalehtiviikko 29.1.–2.2.2018

Sanomalehtiviikkoa vietetään seuraavan kerran 29.1.–2.2.2018

Sanomalehtiviikkoa vietetään vuosittain tammi–helmikuun vaihteessa. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Siihen kannattaa osallistua aktiivisesti!

Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Meidän juttu -verkkolehti: Tee luokastasi toimitus!

Verkkolehti Meidän jutussa julkaistaan lasten ja nuorten tekemiä juttuja. Se on kaikkien Suomen koulujen käytössä läpi lukuvuoden.

Sanomalehtiviikolla kannattaa kokeilla juttujen tekemistä itse. Toimittajana lapset ja nuoret voivat oppia luotettavan lähteen tunnistamista, erilaisten juttutyyppien lainalaisuuksia ja journalismin eettisiä pelisääntöjä.

www.meidänjuttulehti.fi

Jutuntekijän opas

Yläkoulu- ja lukioikäisten Jutuntekijän opas avaa toimitusprosessia ideoinnista tiedonhakuun ja faktantarkistukseen käytännön harjoitusten avulla. Materiaali on julkaistu Sanomalehtiviikolla 2017.

Jutuntekijän opas

Jutuntekijanopas_nettiin_isokokoinen_Page_01Vikkilän Sanomat

Alakoululaisten Vikkilän Sanomat -lautapelin avulla voi harjoitella hauskalla tavalla toimittajan työtä. Materiaali on julkaistu Sanomalehtiviikolla 2017.

Vikkilän Sanomat: Pelilauta

Vikkilän Sanomat: Pelihahmot, -kortit ja -ohjeet

Vikkilän Sanomathahmot, peliohje, pelikortit_Page_1

Materiaaleista on tarjolla myös painetut versiot, joita opettajat voivat tilata suoraan meiltä täältä. Painettuja materiaaleja on rajoitettu määrä.

Onko tämä totta? Työkaluja median luotettavuuden arviointiin

Onko tämä totta? -oppimateriaali antaa työkaluja lähdekritiikkiin ja median luotettavuuden punnintaan. Se on suunnattu yläkouluikäisille ja toisen asteen opiskelijoille. Materiaali on julkaistu Sanomalehtiviikolla 2016.

Onko tämä totta?

onkotamatotta_FINAL_kansi1

 Muut materiaalit