Tilattavat materiaalit

Tilaa haluamasi materiaalit oheisella lomakkeella. Kaikki materiaalit ovat maksuttomia. Toimitamme tilauksesi sinulle mahdollisimman pian.

Tilattavat materiaalit:

  • Pidä silmät auki. Jutuntekijän opas  (Sanomalehtien Liitto 2017) Oppaan käytännöllisten harjoitusten avulla voi opetella toimittajan työtä. Materiaalin ydin ovat harjoitukset, joiden avulla voi käydä läpi koko juttuprosessin ideoinnista tiedonhankintaan, jutun rakentamiseen ja faktantarkistukseen. Materiaalia voi hyödyntää sekä osana opetusta että nuorisotyössä.
  • Vikkilän Sanomat. Lautapeli alakoululaisille (Sanomalehtien Liitto 2017) Vikkilän Sanomat on lautapeli alakoululaisille. Lapset saavat pelin edetessä esimakua toimittajan työn eri vaiheista: ideoinnista, tiedonhankinnasta, kuvittamisesta, kirjoittamisesta ja faktantarkistamisesta. Pelilaudan toisella puolella Valle Valpas, Reportteri Ruu, Uuna Uutisnokka ja Kirjoittaja Kaiku antavat vinkkejä jutun tekemiseen.
  • Tehdään juttu kirjastossa –oppimateriaali (Sanomalehtien Liitto ja Aikakausmedia 2017) Tehdään juttu kirjastossa -työpaja on 5.–7.-luokkalaisille suunnattu mediakasvatuksen oppimiskokonaisuus, joka toteutetaan koulun ja kirjaston yhteistyönä.
  • Nuoret estradille #2 Rohkeutta ja vastuuta (Sanomalehtien Liitto, Aikakausmedia ja Tampereen yliopisto 2017) Nuoret estradille #2 -materiaali valottaa henkilöjuttujen avulla julkaisemiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Se antaa työkaluja pohtia julkaisemista, mediaa ja julkisuutta erityisesti osana nuorisotyötä.
  • # TRUST Kulttuurinen kohtaaminen kasvotusten ja mediassa (Trust-hanke, 2018). Trust-hankkeen oppimateriaali antaa näkökulmia tilanteisiin, joissa nuoret, media ja monikulttuurisuus kohtaavat. Mukana kahdeksan medialukutaitoharjoitusta, jotka on tuotettu yhteistyössä Sanomalehtien Liiton kanssa. Materiaali verkkoaineistona Trust-hankkeen sivuilla täällä.
  • Journalistin ohjeet (JSN, 2018), Journalistin ohjeet painetussa muodossa. 50-vuotisjuhlapainos.
Tähdellä merkityt tiedot vaaditaan.