Tilattavat materiaalit

Tilaa haluamasi materiaalit oheisella lomakkeella. Kaikki materiaalit ovat maksuttomia. Toimitamme tilauksesi sinulle mahdollisimman pian.

Tilattavat materiaalit:

  • Pallo Hallussa. Ilmastonmuutos haastaa myös median (Sanomalehtien Liitto 2020).  Pallo hallussa -opas antaa työkaluja ilmastouutisoinnin tarkasteluun. Se avaa median ilmastonmuutosuutisointia sekä sitä, millainen rooli medialla on ilmastonmuutoksesta kertomisessa ja sen torjunnassa.
  • 10 tapaa vaikuttaa median välityksellä -opas (Sanomalehtien Liitto 2019) antaa käytännön vinkkejä siihen, miten hyödyntää mediaa vaikuttamisen välineenä.  Opas on suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle.
  • Pidä silmät auki. Jutuntekijän opas  (Sanomalehtien Liitto 2017) Oppaan käytännöllisten harjoitusten avulla voi opetella toimittajan työtä. Materiaalin ydin ovat harjoitukset, joiden avulla voi käydä läpi koko juttuprosessin ideoinnista tiedonhankintaan, jutun rakentamiseen ja faktantarkistukseen. Materiaalia voi hyödyntää sekä osana opetusta että nuorisotyössä.
  • Vikkilän Sanomat. Lautapeli alakoululaisille (Sanomalehtien Liitto 2017) Vikkilän Sanomat on lautapeli alakoululaisille. Lapset saavat pelin edetessä esimakua toimittajan työn eri vaiheista: ideoinnista, tiedonhankinnasta, kuvittamisesta, kirjoittamisesta ja faktantarkistamisesta. Pelilaudan toisella puolella Valle Valpas, Reportteri Ruu, Uuna Uutisnokka ja Kirjoittaja Kaiku antavat vinkkejä jutun tekemiseen.
  • Tehdään juttu kirjastossa –oppimateriaali (Sanomalehtien Liitto ja Aikakausmedia 2017) Tehdään juttu kirjastossa -työpaja on 5.–7.-luokkalaisille suunnattu mediakasvatuksen oppimiskokonaisuus, joka toteutetaan koulun ja kirjaston yhteistyönä.
  • Nuoret estradille #2 Rohkeutta ja vastuuta (Sanomalehtien Liitto, Aikakausmedia ja Tampereen yliopisto 2017) Nuoret estradille #2 -materiaali valottaa henkilöjuttujen avulla julkaisemiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Se antaa työkaluja pohtia julkaisemista, mediaa ja julkisuutta erityisesti osana nuorisotyötä.
  • Journalistin ohjeet (JSN, 2018), Journalistin ohjeet painetussa muodossa. 50-vuotisjuhlapainos.
Tähdellä merkityt tiedot vaaditaan.