Meidän juttu -verkkolehti: Tee luokastasi toimitus!

Meidän juttu -verkkolehdessä julkaistaan lasten ja nuorten tekemiä juttuja. Lehti on vapaasti kaikkein Suomen koulujen hyödynnettävissä

 


SAARIJARVI (7)

Lasten ja nuorten verkkolehti Meidän juttu on käytännöllinen mediakasvatuksen työkalu. Sen avulla voi opetella journalismin pelisääntöjä itse tekemällä.

Meidän juttu on nyt yksivuotias! Verkkolehti rakennettiin juhlistamaan Suomi 100 -juhlavuotta. Se jatkaa koulujen työkaluna vielä juhlavuoden jälkeenkin – tervetuloa mukaan! Rekisteröidy mukaan täällä.

Näin Meidän juttu toimii:

  1. .Opettaja rekisteröityy käyttäjäksi ja luo luokalle ryhmätunnuksen.
  2. Oppilaat kirjoittavat ja editoivat jutut toimitusjärjestelmässä.
  3. Kun jutut ovat valmiit, ne julkaistaan Meidän jutussa.

Kiinnostavat jutut syntyvät arjen havainnoista

Meidän jutussa julkaistaan eri-ikäisten ja eripuolilla Suomea asuvien lasten ja nuorten tekemiä juttuja. Jutut voivat olla uutisia, henkilöhaastatteluja, galluppeja tai vaikkapa vinkkivideoita tai peliarvioita.  Kiinnostavimmat jutut syntyvät usein arjen havainnoista.

Mistä aiheesta te voisitte tehdä jutun?  Mitä kysyisitte haastateltavalta? Entä millainen olisi hyvä jutun kärki? Käytännöllisiä vinkkejä koko juttuprosessiin saatte Jutuntekijän oppaasta ja Vikkilän Sanomat -lautapelistä.

Jutut julki myös sanomalehdissä

Meidän jutussa on mukana  yli 50 sanomalehteä. Niitä kannustetaan julkaisemaan lasten ja nuorten Meidän juttuun tekemiä sisältöjä omissa verkko- ja printtilehdissään.

Onko lähilehtesi jo mukana Meidän jutussa? Tarkista tilanne täältä.