Vuoden 2019 Sanomalehtiviikko kannustaa vaikuttamaan

Sanomalehtiviikkoa vietetään seuraavan kerran 28.1.–1.2.2019  

Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Siihen kannattaa osallistua aktiivisesti! Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Seuraavalla Sanomalehtiviikolla 28.1.–1.2.2019 on teemana vaikuttaminen. Kannustamme vaalikevään kunniaksi lapsia ja nuoria osallistumaan ja tuomme esiin median monisuuntaista roolia vaikuttamisen välineenä.

Info: Sanomalehtiviikkoa on vietetty vuodesta 1995

Sanomalehtiviikkoja järjestettiin yksittäistapauksina jo 1970-luvulla. Vuonna 1988 järjestettiin ensimmäisen kerran sanomalehtipäivä 15.1. ja se muutettiin helmikuussa pidettäväksi sanomalehtiviikoksi vuonna 1995. Tärkein asia oli alusta saakka maksuttomien sanomalehtien saaminen oppilaiden luettavaksi.

Vinkki: Mediataitoviikkoa vietetään heti Sanomalehtiviikon jälkeen.

Mediakasvatusteemojen käsittelyä kannattaa jatkaa myös Sanomalehtiviikon jälkeen, kun vietetään valtakunnallista Mediataitoviikkoa.

Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Teemaviikon tiistaina vietetään kansainvälistä Safer Internet Daytä.

Kaikki mediakasvatusmateriaalit löydät koottuna täältä


Materiaaleja vaikuttamisen taitojen harjoitteluun

Tuotamme Sanomalehtiviikolle koulujen käyttöön uuden oppaan, joka antaa konkreettisia vinkkejä siihen, miten voi vaikuttaa median välityksellä. Materiaali julkaistaan tällä sivulla tammikuussa. Voit tulla hakemaan siitä myös painetun version Educan osastoltamme.

Lisää materiaaleja vaikuttamisesta:


Materiaaleja kriittisen medialukutaidon harjoitteluun


Materiaaleja jutuntekijöille

 


Tehtävävinkkejä Sanomalehtiviikolle