Lapset ja nuoret saavat Suomi 100 -juhlavuodeksi oman verkkolehden

Sanomalehtien Liitto tuottaa Suomi 100 -juhlavuodeksi lasten ja nuorten osallistavan Meidän juttu -verkkolehden. Meidän juttu on mediakasvatuksellinen oppimisympäristö, jossa lapset ja nuoret voivat itse tehden oppia journalistisia taitoja. Samalla se on kiinnostava journalistinen julkaisu.

Meidän jutun toimittajia ovat lapset ja nuoret. Lehdessä julkaistaan lasten ja nuorten tekemiä oikeita uutisia isoista yhteiskunnallisista aiheista. Lehden avulla voi oppia journalistisia taitoja, median toimimisen tapoja ja verkkojournalismin erityispiirteitä. Toimittajina lapset ja nuoret perehtyvät myös journalismin etiikkaan ja siihen, miten journalismi eroaa kaikesta muusta sisällöstä.

Verkkolehtihanke nivoutuu uuden perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteisiin. Se tukee ilmiöpohjaista sekä projektimaista oppimista ja koulujen digiloikkaa. Verkkolehti tukee myös monia uuden opsin mukaisia laaja-alaisen osaamisen tavoitteita.

Sananvapauden vastuullista käyttöä

Sanomalehtien Liiton liittojohtajan Jukka Holmbergin mukaan juuri nyt tarvitaan uudenlaista mediakasvatustyötä, sillä luotettavan toimitetun ja tarkistetun tiedon merkitys on korostunut.

”On erittäin tärkeää, että lapset ja nuoret oppivat ymmärtämään erilaisten mediasisältöjen eroja sekä journalismin etiikkaa käytännössä. Sananvapaus ei tarkoita, että kuka tahansa saa sanoa ja julkaista mitä tahansa, ja tämän harkinnan harjoitteluun juhlavuoden verkkosanomalehti tarjoaa vastuullisen alustan”, Holmberg sanoo.

Osa juhlavuoden ohjelmaa

Verkkolehti on sanomalehtien ja koulujen yhteinen hanke. Hankkeessa tehdään yhteistyötä Suomen peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten kanssa. Sanomalehtien Liiton jäsenlehdet voivat linkittää tai liittää sivuston sisältöjä osaksi omia sivujaan.

Hanke on saanut rahoitusta Viestinnän tutkimussäätiöltä sekä valtioneuvoston asettamalta Suomi 100 -hankkeelta ja se on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Verkkolehti julkaistaan vuoden 2017 alussa ja se on toiminnassa koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan.

Lehdistötiedote: Lapset ja nuoret saavat Suomi 100 -juhlavuodeksi oman verkkolehden

 

SuomiFinland100-tunnus_nettiin

 

 

 

Keskustele (0 kommenttia)
Kirjoita kommentti