Luetko sinä? -kampanjan voitto Hämeenlinnaan

Tämän vuoden Luetko sinä? -kampanjan voitti Kaurialan koulun 8E-luokka Hämeenlinnasta. Toisen palkinnon sai Perniön yhteiskoulun 8B ja kolmannen palkinnon Tuupovaaran koulun kahdeksas luokka.

Voittajatekstin Lähiauttamisen voima kirjoitti Elsa Löytynoja. Arviointiraadin mukaan kirjoittaja kiteyttää hyvin, mistä novelli kertoo, analysoi sitä monipuolisesti ja tulkitsee sen teemoja perustellusti. Toiselle sijalle tulleen Alina Piispan tekstiä Hihnan päässä enemmän kuin eläin raati kiittää ytimekkyydestä: kirjoittaja sanoo tiiviissä tekstissä paljon.  Kolmannelle sijalle tulleen Helmi Jormanaisen tekstissä on raadin mukaan hienoa omakohtaisuutta ja vapautunutta tulkintaa. Siitä näkee, että kirjoittaja on itsenäinen lukija ja kypsä kirjoittaja.

Arviointiraatiin kuuluivat vapaa tutkija, kriitikko ja tietokirjailija Päivi Heikkilä-Halttunen, kustannustoimittaja Sanna Jaatinen Otavasta ja mediakasvatusasiantuntija Hanna Romppainen Sanomalehtien Liitosta.

Tänä vuonna loppukilpailu oli poikkeuksellisen tasainen. Raati iloitsi erityisesti kahdeksasluokkalaisten rohkeudesta ilmaista myös kriittisen näkemyksensä novellista, mutta kaipasi lisää eläytyvää lukemista.

Luetko sinä? on kahdeksasluokkalaisille suunnattu kampanja, jonka Suomen Kustannusyhdistys ja Sanomalehtien Liitto järjestivät nyt kuudetta kertaa. Kampanjassa kahdeksasluokkalaiset kirjoittivat arvioita Finlandia Junior -voittaja Nadja Sumasen novellista Hihnan päässä elämä, jonka Sumanen kirjoitti tätä kampanjaa varten. Kampanjaan osallistui tänä vuonna yli 8 000 kahdeksasluokkalaista.

Kisan voittoteksteihin ja arviointiraadin perusteluihin voit tutustua osoitteessa www.luetkosina.fi.

Keskustele (0 kommenttia)
Kirjoita kommentti