Luetko sinä? -kilpailun voitto Loimaalle

Tämän vuoden Luetko sinä? -kilpailun voitto meni Alastaron yläasteen 8B-luokalle Loimaalle. Toisen palkinnon sai nurmijärveläisen Mäntysalon koulun 8A ja kolmanneksi tuli Haapajärven yläasteen 8D.

Luetko sinä? -kampanjassa kahdeksasluokkalaiset kirjoittivat arvioita Maria Turtschaninoffin novellista Oma luurankoni.  Novelli kertoo yksinäisestä nuoresta, jonka kodin vaatekaapissa asuu luuranko. Novelli haastoi kahdeksasluokkalaiset pohtimaan yksinäisyyden vaikutuksia ja sitä, miten yksinäisyyden voi voittaa.

Voittajatekstin kirjoitti Maaria Tiiri. Arviointiraadin mukaan Tiiri analysoi ja tulkitsee novellia monipuolisesti ja tekee siitä oivaltavia havaintoja. Tekstissä on taitavaa kielenkäyttöä ja sen tyylissä omaperäisyyttä. Toiselle sijalle tulleen Tuuli Järvisen tekstiä raati kiittää selkeästä ilmaisusta ja hyvästä tulkinnasta. Kolmannen palkinnon saaneen Inka Latvakosken teksti on raadin mukaan tiivis ja napakka kritiikki, jota on ilo lukea.

Arviointiraatiin kuuluivat kustannustoimittaja Ulla Asantila Tammesta, Helsingin normaalilyseon äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori ja kriitikko Helena Ruuska, vuoden 2012 Luetko sinä? -voittaja Milla Nurmi ja mediakasvatusasiantuntija Hanna Romppainen Sanomalehtien Liitosta.

Luetko sinä? -kampanjaan osallistui tänä vuonna yli 9 400 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Sanomalehtien Liiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen järjestämä lukemisen ja kirjoittamisen edistämiskampanja järjestettiin nyt viidennen kerran.

Kisan voittoteksteihin voi tutustua osoitteessa luetkosina.fi.

Keskustele (0 kommenttia)
Kirjoita kommentti