Uusi oppimateriaali pureutuu iltapäivälehtien journalismiin

Uusi oppimateriaali Verkon valtiaat. Miten iltapäivälehti taipuu median murrokseen on nyt julkaistu. Materiaalin avulla voi perehtyä siihen, millainen on iltapäivälehti ja millaiset ovat sen journalistiset käytännöt. Materiaali on suunnattu yläkoululaisille.

Materiaali koostuu kuudesta videosta ja niihin liittyvistä taustatehtävistä. Jokaisen videon voi katsoa yksittäin, mutta niistä voi myös rakentaa esimerkiksi 1–3 oppitunnin mittaisen kokonaisuuden.

Videot avaavat toimituksen arkea

Videoissa päästään kurkistamaan iltapäivälehtien toimituksen arkeen. Samalla pureudutaan keskeisiin journalismin toimintatapoihin.

Ensimmäinen video kuvaa sitä, miten iltapäivälehden printti- ja verkkolehti syntyy. Skuupin metsästäjät -videolla kerrotaan Ilta-Sanomien toimittajan Arja Paanasen tekemistä valelääkäripaljastuksista. Kolmannessa videossa perehdytään siihen, miten journalismia voi myydä.

Neljättä videota tähdittää Mikael Gabriel. Siinä pureudutaan viihdejournalismiin ja siihen, mitä julkkikset hyötyvät julkisuudesta ja miksi julkkikset kiinnostavat mediaa.Missä kulkevat median rajat? -videolla vastataan muun muassa siihen, voiko kuka tahansa joutua lööppiin, julkaistaanko kiinnostava juttuvinkki tai julkkisjuoru heti ja ryhtyykö kuvaaja onnettomuuspaikalla kuvaamaan vai auttamaan uhreja. Viimeinen video avaa lukijan roolin muutosta.

Verkon valtiaat. Miten iltapäivälehti taipuu median murrokseen -oppimateriaali

Keskustele (0 kommenttia)
Kirjoita kommentti